Grid OPT.

Peak shaving & AI-netbalancering

Optimaliseer uw netgebruikskosten

Energieopslag oplossingen laten het toe een AI-gestuurd Peak shaving-systeem te installeren waarmee u de maximale piekbelasting van uw bedrijf kan bepalen en beïnvoeden. Hierdoor kan u pieken in het verbruik voorkomen en zo automatisch uw netgebruikskosten optimaliseren.

Waarom Peak shaving & AI-netbalancering?

Lagere netgebruikskosten

Als bedrijf is het niet eenvoudig om pieken in uw energieverbruik te voorkomen. Dit maakt het voor netbeheerders echter moeilijk om het net in evenwicht te houden. In tal van landen gaan ze grootverbruikers daarom steeds vaker afrekenen op basis van hun maximale piekbelasting. 

Investeren in oplossingen voor energieopslag en peak shaving helpen uw organisatie om pieken in het verbruik te voorkomen door de productie tijdelijk te verlagen, een alternatieve lokale energiebron te activeren of door beroep te doen op een lokale energieopslag-toepassing. Het resultaat? Een lagere maximale piekbelasting en dus een lagere netgebruikskost.

Peak shaving

AI-gestuurd

Onze oplossing is volledig AI-gestuurd. Alles gebeurt dus automatisch. Het systeem blijft bijleren en neemt dus steeds slimmere en slimmere belissingen.